Kom igång

allbild4_101102_0180_240px

 

Låtmanus = en låt i ett vattengympapass,

Vattengympapass = kombination av flera låtmanus

Träningsprogram = program för individuell träning

 

 

OBS se till att använda webbläsare CHROME alt FIREFOX och undvik Explorer!

 

JAG ÄR RELATIVT NY …

… på att leda vattengympa, skapa vattengympapass och använda Aqua2music’s rörelsebank. När jag ska välja övningar och skapa pass, så vill jag se och lära mig övningar från filmklipp och/eller illustrationer.

Gå till Filmer (om du vill se övningar på film) eller till Illustrationer (om du vill se övningar på bild) och orientera dig bland övningskategorierna i vänsterspalten. Välj övningar som du vill använda till ditt pass genom att ta tag i illustrations-ikonen, dra och släpp denna i ”Mina övningar” till höger.

Gå till Manuskomponeraren och ”Skapa låtmanus”. Dra och släpp in en eller flera övningar i taget från ”Mina övningar” till raderna i ditt låtmanus. Dra och släpp även för att ändra ordning på övningar eller rader. Välj om du vill infoga övningstext och/eller skriva in egen text. Obs! det är endast övningstexten till första övningen i en rad som medföljer*. Döp ditt låtmanus och spara!

*Vill du ha medföljande övningstext till varje övning (Träningspass), så placera en övning (illustration) per rad.

Upprepa steg 1 och 2 för att skapa fler låtmanus.

När du har skapat alla låtar som du vill ha med i ditt vattengympapass, klicka på ”Skapa vattengympapass”. Dra och släpp in låtar från ”Mina låtmanus” till höger. Dra och släpp även för att ändra ordning på låtar. Döp passet och spara!

Du hittar alla dina sparade låtmanus och vattengympapass under ”Min profil”.

FÖR DIG SOM SKA GÖRA ETT INDIVIDUELLT TRÄNINGSPROGRAM
(ej vattengympapass): I Manuskomponeraren rekommenderar vi dig att lägga endast en övning per rad. På så vis kan du infoga övningstexten till varje övning. Du hittar alla dina sparade träningsprogram under ”Min profil”.

 

JAG HAR GOD VANA OCH KAN REDAN

… leda vattengympa, skapa vattengympapass och använda Aqua2music’s rörelsebank. Jag behöver inte se övningarna så noggrant på film/illustration, utan vill gå den mest effektiva och snabba vägen för att skapa vattengympapass.

Gå direkt till Manuskomponeraren och ”Skapa låtmanus”. Välj övningskapitel i listan i högerspalten för att få upp det kapitel med övningar du vill använda. Dra och släpp in önskade övningar till ditt låtmanus. Dra och släpp för att ändra ordning på övningar eller rader. Välj om du vill infoga övningstext och/eller skriva in egen text (Obs! det är endast övningstexten till första övningen i en rad som medföljer). Döp ditt låtmanus och spara!

Upprepa steg 1 och 2 för att skapa fler låtmanus.

När du har skapat alla låtar som du vill ha med i ditt pass, klicka på ”Skapa vattengympapass”. Dra och släpp in låtar från ”Mina låtmanus” till höger. Dra och släpp även för att ändra ordning på låtar. Döp passet och spara!

Du hittar alla dina sparade låtmanus och vattengympapass och under ”Min profil”.

FÖR DIG SOM SKA GÖRA ETT INDIVIDUELLT TRÄNINGSPROGRAM
(ej vattengympapass): I Manuskomponeraren rekommenderar vi dig att lägga endast en övning per rad. På så vis kan du infoga övningstexten till varje övning. Du hittar alla dina sparade träningsprogram under ”Min profil”.

 

SE INSTRU-FLMER

 

 

Tips:

Vill du lära dig mer om hur man gör koreografier och om “tänket” vid vattengymnastik besök www.aquaeducation.se.

Lyssna på en låt i t.ex. Spotify, iTunes eller annan musiktjänst och ställ in övningsfilmen i samma tempo (bpm) som låten!

Här är ett exempel på bpm-räknare. Den fungerar så att du “slår” (“tappar”) med valfri tangent på tangentbordet i takt med musiken, så får du fram ett bpm-värde.

Facebook
MBI
info@aqua2music.se