Aqua2music är en webbtjänst där vattengympainstruktörer genom köp kan få tillgång till världens största rörelsebank för vattengymnastik! Hemsidan presenterar totalt över 1700 vattengympaövningar. Aqua2music.se är dessutom ett fantastiskt verktyg för alla instruktörer och terapeuter som direkt på hemsidan kan skapa manus till sina vattengympapass och träningsprogram – enkelt, snabbt och snyggt.
Till vattengympaövningarna finns en beskrivande text och en unik illustration, som kan skrivas ut. Dessutom rekommenderas till varje övning lämplig hastighet som rörelsen bör utföras i för att fungera i vattnet (bpm) samt lämplig musikkaraktär för att underlätta musikval. Filmhastigheten kan man själv justera (manuellt) med bpm-reglatorn.
Totalt baseras produkten på 2900 filmer. Som prenumerant får du tillgång till vattengympaövningar på film, såväl undervattensfilmer – som visar vattenrörelsernas teknik och utförande, som landinstruktionsfilmer – som ger tips till instruktören. Du får tillgång till Aqua2music´s samtliga övningar och funktioner.
Se även Vad menas med att Aqua2musik är musikanpassad?
Aqua2music – vattengympa på webben – är helt webbaserad och du behöver bara en webbläsare och uppkoppling till Internet. Du behöver alltså inte installera någon programvara.
Det du sedan behöver för att börja använda Aqua2music är att registrera ett användarkonto (kostar inget). När du gjort det kan du köpa ett abonnemang. När du tecknat och köpt abonnemanget får du tillgång till Aqua2music direkt.
Se även Vilka är systemkraven för att kunna använda Aqua2music?
Webbtjänsten Aqua2music är ett enkelt och underlättande verktyg för vattengympabranschen som inspirerar, utvecklar och genererar proffsighet och kvalité! Det är ett unikt och modernt sätt att snabbt, enkelt och effektivt komponera och ev. skriva ut färdiga manus för såväl individuell träning som gruppträning. Aqua2music är dessutom världens största rörelsebank för vattengymnastik!
Tips: använd Aqua2music direkt från läsplattan vid bassängkanten!
Aqua2music ger dig möjlighet att:
1. Utvecklas i sin instruktörsroll och lära sig mer om övningar och dess varianter, rörelsehastighet, rörelseteknik och hur man som instruktör simulerar vattenkänslan från land. Med hjälp av undervattensfilmer, landfilmer, expertkommentarer som hjälper instruktören att arbeta professionellt, samt rekommendationer om musikkaraktär och bpm kan du lära dig om varje övning.
2. Få inspiration genom ett stort utbud av övningar/rörelser anpassade för vatten. Övningarna kan ses på undervattensfilm, landfilm och illustration.
3. Välja övningar som du använder när du ska skapa snygga manus med text och bild till dina vattengympapass. Manus skapas med Manuskomponeraren och de kan skrivas ut i pappersform eller ses direkt på en surfplatta när du leder dina vattengympapass (tjänsten är i första hand tänkt att användas direkt från en surfplatta vid bassängkanten). Varje manus går att spara på ditt användarkonto.
Instruktörer i vattengympa, sjukgymnaster, rehabassistenter, badmästare, personal trainers, privatpersoner som vill ha guidning i vattengympaövningar, patienter m.fl.
På Aqua2music finns ingen musik att tillgå – du använder din egen musik via musiktjänster som iTunes, Spotify, cd-skivor etc. Aqua2music innehåller däremot vattengympaövningar på film, vars uppspelningshastighet du själv kan reglera (med en BPM-reglator) så att den spelas upp i samma tempo som en viss låt som du lyssnar på samtidigt. Nyttan med detta är att du – bara genom att se (och inte behöva gå ner i bassängen) – genast får en känsla kring vattenövningen till musiken. Du kan alltså testa själv att ändra filmhastigheten med bpm-reglatorn så du konkret ser hur snabbt/långsamt en övning blir och om det passar/inte passar din grupp. Som komplement får du även en rekommendation om vilket musikhastighet (bpm) som varje rörelse lämpar sig bäst för i vattnet, men obs att musikkaraktären är överordnad bpm vid val av musik till vattenrörelser.
Dessutom så är vattengympaövningarna på Aqua2music även inspelade i olika rörelsetempon, eftersom vi kan utföra samma övning i flera olika tempon till samma musik/bpm (en övning kan utföras på ”halvtakt” eller ”heltakt”). En övning som tex Kramen kan utföras i tempot 1:4 (2-2), dvs att utföra övningen EN gång tar 4 bpm och rörelseändringen sker i tempot 2 bpm. Kramen kan också utföras i tempot 1:8 (4-4), dvs att utföra övningen EN gång tar 8 bpm och rörelseändringen sker i tempot 4 bpm. Detta gör det ännu enklare för dig som instruktör att kunna se vilket tempoval som passar till din tänkta låt och dess musikkaraktär.
Eftersom det är viktigare att hitta låtar som framhäver rätt vattenkänsla hos utövaren än att låten enbart går i rätt bpm-hastighet, så finns det till varje övning även råd kring “känsla av musikkaraktärer” som du kan ha i åtanke när du väljer vilka övningar du vill ha till vilken musik (eller tvärt om).
Se även Vad betyder t.ex. 1:8 (4-4)?
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land…etc besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
För dig som istället önskar färdiga låtmanus (koreografier) – besök Aqua2follow!
Du registrerar dig genom att skapa ett användarkonto och genomför köp av Aqua2music-abonnemanget. Klicka på Registrera dig på startsidan (alternativt i menyn om du är inne på Nyfiken).
Följ instruktionerna. Du fyller i dina uppgifter, väljer användarnamn och lösenord, samt läser och accepterar Användarvillkoren. Du genomför ditt köp genom att klicka på Skicka. Du kommer få ett bekräftelsemail till din e-postadress. Du använder ditt användarnamn och lösenord för att logga in på www.aqua2music.se.
När betalningen är godkänd kan du omgående se och välja vattengympaövningar från Filmer eller Illustrationer, samt använda Manuskomponeraren.
Obs att ditt konto är personligt.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Eftersom Aqua2music ligger på webben, så kan du komma åt dina övningar och övriga verktyg på hemsidan var som helst så länge du har tillgång till en dator/surfplatta/telefon med internetuppkoppling. Sidan är enhetsanpassad.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Om du från Startsidan klickar på Nyfiken (Demoversion), så kan du se några exempel på vattengympaövningar (begränsat urval). Du hittar övningarna under Filmer och Illustrationer i menyn. I Nyfiken har du dock inte möjlighet att gå in i Manuskomponeraren (men se gärna instruktionsfilmen om manuskomponeraren här).
Se även Hur får jag tillgång till Aqua2music?
Ett köp av Aqua Professional innehåller alla rörelsebankerna på Aqua2music och ger dig tillgång till samtliga vattengympaövningar (över 1700 övningar) mot en årsavgift (obs ej löpande och ingen bindningstid).
Eftersom Aqua2music ligger på webben, så kan du komma åt dina övningar och övriga verktyg på hemsidan var som helst så länge du har tillgång till en dator/surfplatta/telefon med internetuppkoppling. Sidan är enhetsanpassad.
10 AQUA CLASSIC
är traditionella vattengympaövningar i grund bassäng utan andra redskap än vattnet självt. Övningarna är anpassade för utgångsposition stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.
Består av Jogg, Armar/bål, Ben/bål, Vägg, Flyt/övrigt och Töjövningar.
20-30 AQUA BRILLIANT BALL
är vattengympaövningar i grund bassäng med redskapet Brilliantboll®. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.
Består av Jogg, Armar/bål, Ben/bål, Flyt/övrigt och Töjövningar.
40 AQUA POWER STICK
är vattengympaövningar i grund bassäng med redskapet Power Stick®. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.
Består av Jogg, Armar/bål, Ben/bål, Flyt/övrigt och Töjövningar.
50 AQUA STRETCH AND RELAX
är töjningsövningar i grund bassäng med redskapet Töjring. Övningarna i grund bassäng är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.
60 AQUA DEEP WET
är vattengympaövningar i djup bassäng med våtväst/bälte som flytredskap. Övningarna är anpassade för utgångsposition upprätt hängande vid vägg i vattnet med vattennivån till axlar/haka.
Består av Hela kroppen (Total Body), Överkropp (Upper Body), Ben/bål (Lower Body), Par samt töjövningar (Stretch and Relax).
70 AQUA NOODLE
är vattengympa övningar i grund bassäng såväl med som utan bottenkontakt och med redskapet Noodle. Denna del har inga filmer.
Består av delarna Handfattning framför, Bågfattning, Handfattning bakom, En fot, Framför kroppen, Bakom kroppen, Grenslesittande, Gunga, samt Lek Par Övrigt.
Aqua Professional kostar 990 kr för 12 mån och är personligt.
Alla priser anges i SEK inklusive svensk moms. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av pris eller moms. Kampanjpriser kan förekomma.
Se även Vad innebär ett köp? och Vilka övningsbanker ingår?
Betalning sker via faktura.
Försäljning sker endast till privatpersoner.
Vid registrerad betalning (godkänt köp) expedieras din beställning omgående och du har därmed tillgång till Aqua2musik på en gång.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Se även Hur får jag tillgång till Aqua2music? och Hur betalar jag?
Du har rätt att reklamera ett abonnemang inom 14 dagar från köptillfället om du kan visa att tjänsterna inte uppfyller vad Aqua2music utlovat genom att skicka ett meddelande om reklamation till kundtjänst: info@aqua2music.se
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Det finns tre vägar att gå – antingen väljer du Filmer eller Illustrationer i menyn. Du navigerar dig bland övningskapitel och övningar i vänsterspalten. Eller så går du direkt via Manuskomponeraren.
A.Filmer är den bästa vägen att välja när man är ny användare av Aqua2music eller ny i sin roll som vattengympainstruktör. Där kan du nämligen se varje övning för sig på undervattensfilm, landfilm och med informativ text. Du klickar på ikonerna ovanför filmrutan för att välja om du vill se en undervattenfilm eller en landfilm.
B. När man är mer van vid hemsidan och sin dess övningsbanker kan det vara fördel att gå via Illustrationer för att få bättre översikt över vattengympaövningarna i ett övningskapitel. Där kan du se kapitlets alla övningar mer överskådligt på bild.
C. Är du bekväm med övningsbankerna och vill skapa vattengympamanus mer snabbt och effektivt, så kan du gå direkt till Manuskomponeraren och ta upp hela övningskapitel direkt i Mina Övningar i högerspalten löpande under tiden som du skapar ditt manus.
SW betyder “Shallow Water” dvs vattengympaövningar i grund bassäng (med bottenkontakt). Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.
DW betyder “Deep Water” dvs vattengympaövningar utan bottenkontakt oftast i djup bassäng med våtväst/bälte som flytredskap (för att inte behöva lägga energi på att vara flytande utan att kunna använda energin till själva rörelserna). Övningarna är anpassade för utgångsposition upprätt hängande i vattnet med vattennivån till axlar/haka.
En pil riktad till höger eller vänster i en illustration betyder att övningen sker med förflyttning åt angivet håll. Det kan innebära att man förflyttar sig framåt eller bakåt eller till sidan.
B betyder Bundet eller “bundet rörelseflöde”, vilket innebär att vattengympaövningen utförs stilla i vattnet, dvs utan studs i vattnet (lyftkraften används som motstånd). Detta sätt att utföra en rörelse på är mer styrkebetonat än “fritt rörelseflöde” (med studs).
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
F betyder Fritt dvs “fritt rörelseflöde”, vilket innebär att vattengympaövningen utförs lätt och avspänt dvs med studs i vattnet (lyftkraften används som hjälp). Detta sätt att utföra en rörelse på är mer rörlighet- och konditionssbetonat än “bundet rörelseflöde” (utan studs).
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
Litet ”a” i t.ex. ”13-001Aa” betyder att filmen visar armdirigering, dvs hur man från land instruerar vattengympa övningen med armarna för att leda mer ergonomiskt/skonsamt.
Bpm betyder “beats per minute” och betecknar musikens hastighet (puls). 134 bpm betyder 134 slag per minut.
Här är ett exempel på bpm-räknare. Den fungerar så att du “slår” (“tappar”) med valfri tangent på tangentbordet i takt med musiken, så får du fram ett bpm-värde.
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Med bpm-reglatorn kan du själv anpassa uppspelningshastigheten av filmen och därmed se hur vattengympaövningen blir i en viss rörelsehastighet.
Tips: Lyssna på en låt (från Spotify, iTunes eller annan musiktjänst) som du vill använda och ställ in filmen (rörelsehastigheten) i samma tempo som låten, så får du en känsla för om rörelsehastigheten är rimlig för övningen och om övningen passar till låtens tempo.
Här är ett exempel på bpm-räknare. Den fungerar så att du “slår” (“tappar”) med valfri tangent på tangentbordet i takt med musiken, så får du fram ett bpm-värde.
En låt kan upplevas ha en viss musikkaraktär, tex glad, alert, sorgsen, snabb, långsam, tung, pådrivande osv. Hur man upplever en musikkaraktär är subjektivt, vilket innebär att musikkaraktären är så som DU upplever musiken. OBS att musiken ska framhäva vattenegenskapen du vill poängtera!
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
Aqua2music standarden* 1:8 (4-4) betyder att hela rörelsen tar 8 bpm att utföra EN gång och att rörelseändringen sker i tempot 4 bpm.
*Aqua2music standard är en standardisering som Aqua2music gjort gällande hur man kan uttrycka rörelsetempo i skrift.
Det är mina, leg.sjukgymnast Maria Ströms, tips att särskilt tänka på vid instruktion/utförande av vattengympaövningen.
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Mina övningar är en lista (du ser den i högerspalten) dit du kan dra* över vattengympaövningar som du väljer och som du vill använda när du skapar ett manus i Manuskomponeraren. Du lägger till övningar i Mina övningar genom att ta tag i och dra över övningens illustration (antingen från Filmer eller Illustrationer).
*Dra och släppa: Använd musen för att ”ta tag” i övningens illustration, dra illustrationen till dess nya position och placera den där genom att ”släppa”.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Det kan bero på att du inte släpper den på rätt ställe. För att lägga en övning i Mina övningar, dra* och släpp övningen på området med ljusblå bakgrund.
*Dra och släppa: Använd musen för att ”ta tag” i övningens illustration, dra illustrationen till dess nya position och placera den där genom att ”släppa”.
Manuskomponeraren använder du för att skapa och redigera dina manus. Du kan skapa koreografin till en låt alternativt ett träningsprogram för individuell träning genom att placera in övningar (illustrationer). När du skapat låtkoreografier så kan du kombinera ihop dessa till ett komplett vattengympapass. Fördelen med detta är att du kan kombinera dina låtmanus fritt och använda samma låt i flera olika vattengympapass!
Du väljer själv hur du vill att ditt manus ska se ut. Du kan välja om du vill infoga en övningstext eller skriva in egen text i vänsterrutan, nedre rutan, i båda rutorna eller ingen alls. (En övningstext kan vara bra att infoga om du ska skapa ett individuellt träningsprogram som ska lämnas ut till en enskild person, tex en patient). Likaså kan du välja om du vill lägga upp en detaljerad musikanalys eller bara skriva enklare text (tex Vers, Refräng, Stick osv). Du väljer också själv hur många rader du vill lägga till och hur många illustrationer du infogar i varje rad.
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
Se även Hur skapar jag ett manus?
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
1. Samla övningar som du vill använda i ett vattengympapass genom att lägga till dem i Mina övningar i högerspalten. Lägg till övningar genom att ta tag i dess illustration, dra över den till Mina övningar och placera/släpp den där.
ALT 1: Om du vill se övningar var för sig på film, läsa övningstext, få rekommendation om tempo, få vattenkänsla och se hur man instruerar övningen från land m.m. – gå till Filmer och navigera dig bland övningskapitlen i vänsterspalten. Detta passar dig som är nybörjare, dig som vill lära dig övningar från grunden eller utvecklas i din instruktörsroll.
ALT 2: Om du vill se övningar mer överskådligt – gå till Illustrationer och navigera dig bland övningskapitlen i vänsterspalten. Då ser du en översikt över kapitlets alla övningar på illustration och du kan välja fler övningar på en gång som du drar över till Mina övningar. Detta passar dig som är mer bekant med vattengympaövningarna, redan vet hur dessa utförs och instrueras och som vill välja övningar till ett vattengympapass mer effektivt.
ALT 3: Om du inte behöver se varje övning så noggrant, utan vill skapa ett vattengympamanus så effektivt som möjligt – strunta i att lägga till övningar i Mina övningar, utan gå i stället direkt till Manuskomponeraren. Där kan du öppna upp hela övningskapitel direkt i Mina övningar (högerspalten) och göra övningsval mer löpande samtidigt som du skapar ditt manus. Detta passar dig som redan är bekväm med övningarna på Aqua2music och har lite mer rutin och snabbhet i att skapa manus.
Tips: Lyssna på en låt (från Spotify, iTunes eller annan musiktjänst) som du vill använda och ställ in filmen (rörelsehastigheten) i samma tempo som låten, så får du en känsla för om rörelsehastigheten är rimlig för övningen och om övningen passar till låtens tempo.
Här är ett exempel på bpm-räknare. Den fungerar så att du “slår” (“tappar”) med valfri tangent på tangentbordet i takt med musiken, så får du fram ett bpm-värde.
2. Gå till Manuskomponeraren för att skapa manuset till en låt (eller ett individuellt träningsprogram). Du sätter koreografi till en låt i taget.
a) Ge låten en rubrik och beskrivning som du själv väljer (tex låttitel, artist, bpm, låtlängd, redskap, tema såsom uppvärmning, armar, kondition, rörlighet osv).
b) Du väljer själv hur du vill att ditt manus ska se ut. Du kan välja om du vill infoga en övningstext (obs! det är endast övningstexten till första övningen i en rad som medföljer) eller skriva in egen text i vänsterrutan, nedre rutan, i båda rutorna eller ingen alls. (En övningstext kan vara bra att infoga om du ska skapa ett individuellt träningsprogram som ska lämnas ut till en enskild person, tex en patient). Likaså kan du välja om du vill lägga upp en detaljerad musikanalys eller bara skriva enklare text (tex Vers, Refräng, Stick osv). Du väljer också själv hur många rader du vill lägga till i låten och hur många illustrationer du infogar i varje rad.
c) Övningar infogas i manuset genom att dra över valfria illustrationer från Mina övningar. Du kan även byta plats på övningar inom en rad genom att dra och släppa.
d) Spara ditt manus med knappen Spara längst ner. Alla sparade låtmanus och vattengympapass hamnar på Min Profil. Gör sedan på samma sätt för att skapa koreografin till nästa låt.
3. När du har skapat och sparat flera låtar, gå till Manuskomponeraren och klicka på knappen Skapa vattengympapass för att sätta ihop dina låtar till ett komplett vattengympapass.
a) Ge passet en rubrik och beskrivning som du själv väljer (tex typ av pass, målgrupp, veckodag och tid, termin, anläggning).
b) Låtar infogas i manuset genom att dra över valfria låtar från högerspalten. Du kan även byta plats på låtarna genom att dra och släppa.
c) Klicka på knappen Förhandsgranska längst ner för att se hur hela vattengympapasset ser ut. Spara ditt manus med knappen Spara längst ner. Alla sparade låtmanus och vattengympapass hamnar på Min Profil.
Vill du lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc, besök vår hemsida för utbildningar i vattengymnastik – Aqua Education!
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Du väljer själv vad du vill sätta för rubrik och beskrivning. Rubrik och beskrivning för en låt skulle lämpligen kunna vara låttiteln, artist, bpm, låtlängd, redskap, tema (uppvärmning, armar, bål, rörlighet osv.) osv.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Du kan sortera övningarna genom att dra och släppa*.
*Dra och släppa: Använd musen för att ”ta tag” i övningens illustration, dra illustrationen till dess nya position och placera den där genom att ”släppa”.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Det behövs inte. Du hämtar bara övningen igen genom att dra och släppa* från Mina övningar.
*Dra och släppa: Använd musen för att ”ta tag” i övningens illustration, dra illustrationen till dess nya position och placera den där genom att ”släppa”.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Markera illustrationen/erna och klicka på…
- Ta bort-ikonen (det röda krysset) om du ska ta bort en övning i ett manus.
- Ta bort från Mina Övningar om du ska ta bort en övning från Mina övningar.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
När du vill upprepa den delen i ditt manus, tex när en refräng återkommer i en låt.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Du klickar på Spara längst ner efter manuset i Manuskomponeraren.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Om du har öppnat/är inne i det aktuella manuset, så kan du klicka på Förhandsgranska (längst ner). På förhandsgranskningen av ditt manus hittar du knappen Skriv ut längst ner.
På Min Profil kan du också klicka på Skriv ut-ikonen intill ditt manus i listan. På förhandsgranskningen av ditt manus hittar du sedan knappen Skriv ut längst ner.
Om du vill ändra marginaler, utskriftlayout eller andra utskriftalternativ kan du använda webbläsarens funktioner för det. Inställningarna ser lite olika ut i olika webbläsare. Titta under hjälpen för din webbläsare så hittar du instruktioner där.
Observera att vi ej kan garantera olika skrivares inställningar och därav kan sidbrytningar förekomma som ej blir optimala. Denna webbtjänst är gjord för att främst användas direkt från surfplattan vid bassängkanten snarare än att skriva ut.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Ja, du kan lägga en tom övningsruta* för att lämna utrymme för den i ditt manus om du vill, samt skriva en anteckning i något av textfälten. Obs att du måste lägga in den tomma illustrations-rutan för att kunna skriva text.
*tom övningsruta/tom illustration hittar du sist i varje övningskategori.
OBS se till att använda webbläsare CHROME eller FIREFOX och undvik Explorer!
Ja, i något av textfälten (i vänsterrutan eller nedre rutan). Du kan skriva en egen valfri text.
Du bör helst använda Google Chrome, Firefox 3 eller högre alt. Internet Explorer 7 eller högre.
Du behöver en internetuppkoppling helst med minsta skärmupplösning på minst 1280 pixlars bredd för att hela sidan ska synas, men äen 1024 pixlars bredd fungerar.
I övrigt finns inga särskilda krav, men du kan uppleva att filmerna går för långsamt om du har en dator med sämre prestanda.
Ja, Aqua2music fungerar bra på Google Chrome och Firefox för Mac.
Just nu är Aqua2music bara publicerat på svenska. Du kan däremot skriva på vilket språk du vill när du skapar manus i Manuskomponeraren.
Om du inte finner svar under FAQ (vanliga frågor), så kontakta support@aqua2music.se.
Ja. Om du vill lära dig mer om “tänket” hur man koreograferar vattengympapass, hur man väljer musik till vattenrörelser, hur vattenkänslan simuleras från land etc – besök vår nya hemsida för utbildningar i vattengymnastik Aqua Education!
För att utbilda sig till vattengympainstruktör så rekommenderar vi Aqua Basic, Aqua Instructor (SW), Med Vattnet som Redskap samt Aqua Deep Water för att lära sig om rörelseteknik, rörelseanalys, funktion, instruktörsrollen, att sätta vattenrörelser till musik, göra musikanalys och mycket mer. Se Aqua Education!
Från och med 25 maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. GDPR ställer högre krav på hur vi som företag hanterar personuppgifter och ger dig bättre möjligheter till att påverka hanteringen.
Aqua2music AB uppfyller gällande lagstiftning GDPR. Vi samlar personuppgifter om dig som kund för administration i ett lösenordsskyddat användarregister. Detta för att du vid köp ska kunna bli användare av våra tjänster, tillhandahålla våra produkter och få marknadsföring från oss. Uppgifterna sparas tills de inte längre behövs för att tillhandahålla tjänster och produkter till kunden. Vi samlar endast in de uppgifter som behövs för kundens användarregistrering, vi värnar om kundens integritet och vi delar inte ut några uppgifter till tredje part.
Du som kund har rätt att få information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Du har rätt att, vid behov, få dina uppgifter rättade, raderade eller uppdaterade vid felaktigheter. Vid frågor kan du kontakt info@aqua2music.se.