Illustrationer | Aqua 2 Music | vattengympa på webben

AQUA CLASSIC

är traditionella vattengympaövningar i grund bassäng utan andra redskap än vattnet självt. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.

 

AQUA BRILLIANT BALL

balls_240pxär vattengympaövningar i grund bassäng med redskapet Brilliantboll®. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.

 

AQUA POWER STICK

powerstick_240px

är vattengympaövningar i grund bassäng med redskapet Power Stick®. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.

AQUA STRETCH RINGstretch_240px

är töjningsövningar i grund bassäng med redskapet Töjring. Övningarna är anpassade för utgångsposition i stående på bassänggolvet med vattennivån till armhålor/axlar.

 

 

 

 

 

AQUA DEEP WET

deepwater_240px

är vattengympaövningar i djup bassäng med våtväst/bälte som flytredskap. Övningarna är anpassade för utgångsposition upprätt hängande i vattnet utan golvkontakt med vattennivån till axlar/haka.

 

 

AQUA NOODLE

är vattengympa övningar i grund bassäng såväl med som utan bottenkontakt och med redskapet Noodle. Denna del har inga filmer.

Består av delarna Handfattning framför, Bågfattning, Handfattning bakom, En fot, Framför kroppen, Bakom kroppen, Grenslesittande, Gunga, samt Lek Par Övrigt.

 

 

Tips:

Lyssna på en låt i t.ex. SpotifyiTunes eller annan musiktjänst och ställ in övningsfilmen i samma tempo (bpm) som låten!

Här är ett exempel på bpm-räknare. Den fungerar så att du “slår” (“tappar”) med valfri tangent på tangentbordet i takt med musiken, så får du fram ett bpm-värde.

Tänk på vattengymnastikens ledstjärnor!

  • Stabilisera med bukmusklerna (försök hålla din plats).
  • Med golvkontakt – vattenhöjd till armhålor/axlar (böj hellre på knäna än stå för djupt).
  • Utan golvkontakt – stabilisera extra med ffa bålen.
  • “Bundet” (utan studs”) och “fritt” (“med studs”).
  • Växla mellan an- och avspänning (använd vattnet både som motstånd respektive som avlastning).
Facebook
MBI
info@aqua2music.se