Varför Aqua2music

 

GRUNDSYFTET MED AQUA 2 MUSIC ÄR…

…att sprida kunskap om vattenträning och öka kvalitén bland vattengympainstruktörer världen över. Aqua2music´s alla smarta funktioner hjälper dig med ett antal av de problem och utmaningar som du som vattengympainstruktör säkert redan känner igen…

 

1. NY TERMIN NU IGEN – VAR FÅR JAG INSPIRATION?

Aqua2music’s totala utbud omfattar över 1700 övningar – alltså ett smörgåsbord av inspiration till övningar och kombinationer eller varianter av dessa. Varje övning kan ses på film både från undervattensperspektiv och från instruktörspositionen på land. Övningarna har också en illustration, övningstext, musikkaraktärbeskrivning, bpm-rekommendation och expertkommentar. När du hittar en övning som du gillar och vill använda i ett pass, så lägger du till illustrationen i ”Mina övningar”.

För att du ska kunna navigera dig bland alla övningar och hitta det område du vill ha inspiration kring, så är övningarna sorterade i delar såsom Aqua Classic (grundvattenövningar utan redskap), Aqua Power Stick (grundvattenövningar med pinne), Aqua Deep Water (djupvattenövningar med flytredskap) osv. Ett abonnemang är i sin tur indelad i logiska kapitel efter övningstyp, tex ”Jogg”, ”Armar”, ”Ben”, ”Vägg” osv.

 

2. TRÖTT PÅ KLOTTRIGA HANDSKRIVNA VATTENGYMPAMANUS

Vattengympainstruktörer idag lägger ofta ner mycket tid och energi på att komponera och skriva pass med penna och papper. Ändå får vi manus som riskerar att se ut som kladdpapper och som är näst intill omöjliga att tyda då en kollega behöver hoppa in som vikarie.

Med Aqua2musics rörelsebank och manuskomponerare får vi instruktörer ett gemensamt verktyg för att skapa koreogafier och skriva ut dessa som överskådliga manus med både övningstext och illustration. På det här sättet kan våra manus se snygga och proffsiga ut och dessutom byggas med ett gemensamt ”instruktörsspråk”. Om du vill så kan du även använda dig av Aqua2music’s standard för att med skriftspråk kunna ange rörelsers hastighet till vald musik (läs mer om vår standard här).

 

3. OSÄKER PÅ VILKA ÖVNINGAR JAG KAN VÄLJA TILL DEN HÄR LÅTEN

Alla har vi ibland känt oss osäkra på om den övning vi tänker använda verkligen kommer passa till den här exempelvis snabba låten. I vattnet sker alla rörelser som i ”slow motion”, och det är många gånger svårt att pricka in perfekt lämpad hastighet – dvs matcha rätt övningar till rätt musik, så att utförandet fungerar bra i vattnet.

Aqua2music hjälper dig att tackla problemet genom att vid varje övning dels ange ett rekommenderat bpm-spann och dels låta dig prova olika hastigheter själv genom att manuellt laborera med bpm-reglatorn. Bpm-reglatorn ligger under varje filmklipp och ser ut som en skala. Du kan själv ställa in vilken bpm som filmen ska spelas upp i, så får du se hur snabbt eller långsamt det ser ut. Det hjälper dig att göra en rimlighetsbedömning av lämpad hastighet för övningen.

 

4. SVÅRT ATT SIMULERA VATTNETS EGENSKAPER

Att som instruktör simulera vattenkänslan, dvs röra sig som om man rörde sig i vatten trots att man står och leder från land, är en av de saker som vattengympainstruktörer under våra utbildningar ofta behöver öva mer på. Att titta på övningsfilmer på Aqua2music påminner och hjälper dig att hitta tekniken. Genom undervattensfilmerna får du ”känslan” för övningen och genom instruktörsfilmerna får du en vidareutvecklad förståelse för hur du utövar vattensimulans från kanten.

 

5. JAG VILL GÖRA FÖRÄNDRINGAR I MITT PASS UNDER TERMINENS GÅNG

Det finns flera eventuella anledningar till att man vill förändra sitt pass under terminens gång. Kanske upptäcker du att någon övning borde bytas ut mot en som fungerar bättre eller känns mer passande. Eller kanske vill du variera musiken eller byta ut en låt för att ge dina deltagare en ny utmaning vartefter de lär sig.

Alla de låtar och pass som du skapat och sparat på Aqua2music kan du se i listan under ”Min profil”. Du kan alltid öppna ett manus och ändra om eller kopiera ett manus för att spara originalet och ändra i kopian. Likaså kan du skriva ut, spara ner ditt manus som en pdf-fil till din dator, samt radera. Detta innebär att: 1) du får alla dina manus smidigt samlade och sparade på ditt Aqua2music-konto och 2) du kan smidigt göra justeringar i dina låtar och pass efter egna önskemål.

 

6. MINA MANUS BLIR BLÖTA AV ALLT VATTENSTÄNK

Om du vill skriva ut ditt manus för att ta med till kanten så rekommenderar vi att sätta alla papper i plastfickor, nita ihop dessa och tejpa vattentätt. Men om du eller din arbetsplats har tillgång till en surfplatta, ett vattentätt fodral samt trådlöst internet, så rekommenderar vi att enbart hantera dina manus digitalt – även när du står på bassängkanten inför din vattengympagrupp. Aqua2music än nämligen skapat och anpassat för en innovativ framtid där vi drar nytta av tekniska smidigheter. Att se ditt vattengympamanus på en iPad är både läsvänligt, smidigt och miljösmart. Och det ser ju såklart extra proffsigt ut!

 

Vinn tid, tjäna pengar, gör som proffsen – använd Aqua2music när du gör dina vattenpass!

 

Facebook
MBI
info@aqua2music.se